2 x 5 voordelen van een payroll contract

Het gaat nu goed in de bouw en techniek. Heel goed, zelfs. Toch willen veel bedrijven flexibel blijven. Niemand weet immers wat de dag van morgen brengt. Met de crisis nog vers in het geheugen, weet iedereen hoe belangrijk het is om veerkracht te bezitten, ook in de personele sfeer. Daarom nemen veel bedrijven medewerkers ‘in dienst’ op basis van een payroll contract. Ook als medewerker heb je daar baat bij. Zéker als je dat contract hebt afgesloten bij Persolvo. Daar heb je namelijk een goede werkgever aan.

Bedrijven kiezen om twee redenen voor samenwerking met een payroll specialist. De eerste, meest voorkomende reden is: behoud van flexibiliteit. Er is behoefte aan vaktalent, er zijn eigen kandidaten die voor het werk in aanmerking komen, maar het is niet goed te overzien hoe het lopende werk zich ontwikkelt. Goede payrollafspraken bieden dan uitkomst. De tweede, steeds vaker aangegeven reden is: uitbesteden van administratieve rompslomp. Dit is vooral voor kleinere bedrijven een zwaarwegend motief. Een professionele personeels- en loonadministratie kost gewoon veel tijd en geld.

De 5 voordelen van een payroll contract voor bedrijven

De inzet van medewerkers op basis van een payroll contract heeft dus veel voordelen voor bedrijven. We zetten de vijf belangrijkste op een rij:

  1. Eigen werving en selectie van medewerkers
  2. Een zeer goede balans in flexibiliteit en zekerheid
  3. Goede, duurzame binding met de medewerker
  4. Tijd- en kostenbesparing in de sfeer van personeels- en loonadministratie
  5. Optimale beheersing van werkgeversrisico’s

De 5 voordelen van een payroll contract voor de medewerker

Werken op basis van een payroll contract wordt wel eens vergeleken met werken met een uitzendcontract, maar dat is niet terecht. Een payroll contract is gericht op langdurige samenwerking. Het bedrijf waar je aan de slag gaat, draagt het juridisch werkgeverschap over aan de payroll specialist. Maar in de praktijk ‘hoor’ je bij het bedrijf waar je werkt. Ook voor medewerkers heeft een payroll contract duidelijke voordelen:

  1. Je hebt werk voor de langere duur
  2. Je krijgt voor hetzelfde werk evenveel betaald als de vaste medewerkers
  3. Je valt onder dezelfde arbeidsvoorwaarden
  4. Je hebt geen opzegtermijn
  5. Je bent altijd verzekerd van correcte betaling en doorbetaling bij ziekte

Bij Persolvo krijg je er nog een mooi aantal voordelen bij. Wij gaan voor ‘Payroll met garanties’. Goed werkgeverschap betekent voor ons: een helder contract, altijd werk, gelijk werk is gelijk loon en allerlei leuke extra’s. Wij zijn altijd aanspreekbaar en staan voor je klaar als je vragen hebt. Ook als die vragen betrekking hebben op jouw payroll contract!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negen + zes =