Als payroll specialist voor de bouw, techniek en metaal maken we extra werk van goed werkgeverschap

Goed werkgeverschap, iedereen heeft er recht op. Ook jij en al die anderen met een payroll contract. Het bedrijf waar je werkt, kiest ervoor om het juridische werkgeverschap aan ons toe te vertrouwen. Je staat officieel bij ons op de loonlijst en wij zorgen ervoor dat je op tijd je loon ontvangt, verzekerd bent van het juiste aantal vakantiedagen en een correcte pensioenopbouw, en netjes doorbetaald krijgt bij ziekte. Veel payrollbedrijven beperken zich tot deze administratieve verantwoordelijkheden. Persolvo gaat een stap verder. Wij nemen ook onze verantwoordelijkheid voor goed werkgeverschap.

Wat mag je onder ‘goed werkgeverschap’ verstaan? Een lastige vraag, maar de wetgever heeft geprobeerd daar een antwoord op te geven. In het Burgerlijk Wetboek staan zes ‘beginselen van goed werkgeverschap’ beschreven. Zo dient een werkgever zorgvuldig om te gaan met medewerkers, mag hij geen misbruik maken van zijn positie, moet hij ingrijpende beslissingen motiveren en verwachtingen waarmaken, werknemers gelijk behandelen en zorgdragen voor goede verzekeringen.

Onze beginselen van goed werkgeverschap

Als we het rijtje afgaan, sluiten onze beginselen van goed werkgeverschap daar helemaal op aan. Wij gaan zorgvuldig met medewerkers om door ze goed en eerlijk voor te lichten en, waar nodig, als werkgever te ondersteunen. Wij gebruiken onze positie om je optimaal te faciliteren en leggen altijd uit waarom we doen wat we doen. We spiegelen je niets voor wat niet haalbaar is, maar wat we beloven en toezeggen maken we waar.

Werknemers gelijk behandelen is voor ons een hoofdbeginsel van goed werkgeverschap. Jij verdient hetzelfde loon als de vaste mensen die in hetzelfde bedrijf hetzelfde werk doen. Daar wijken wij nooit vanaf. Als je werkt in de bouw, is de bouw-cao op jou van toepassing. Dat ligt vast in onze payroll garanties voor medewerkers. Daarin kun je ook lezen dat we je een goed, (branche-specifiek) pensioen garanderen. In de bouw is dat zelfs het pensioen dat geregeld is in de bouw-cao. Als payroll specialist van bouwend Nederland zijn we bij het pensioenfonds voor de bouw aangesloten.

Goed werkgeverschap is ook persoonlijke aandacht

Nog een belangrijk Persolvo-beginsel voor goed werkgeverschap is: persoonlijke aandacht. Wij staan klaar om je vragen te beantwoorden en naar jouw wensen te luisteren. Wil je verder in je vak? Dan onderzoeken we samen wat je mogelijkheden zijn en welke studie past bij jouw ambities. Ben je eraan toe om je te settelen in een eigen koopwoning? Dan helpen we je bij het verkrijgen van een goede, eerlijke hypotheek.

Je werkt op basis van een payroll contract. Officieel ben je dan een ‘flexwerker’. Dan ben je in goed gezelschap, want in 2017 telde Nederland bijna twee miljoen mensen met een flexibele arbeidsovereenkomst, zzp-ers meegerekend. Lange tijd was het voor deze grote groep harde werkers haast onmogelijk om een fatsoenlijke hypotheek te krijgen. Gelukkig hebben we nu de arbeidsmarktwaardescan. Een vast contract is niet langer maatgevend voor een hypotheek, maar jouw perspectieven op de arbeidsmarkt. En die mogen er zijn, in de bouw, techniek en metaalsector!

Ook jou helpen we graag met je hypotheekaanvraag. En dat werkt. Dit schrijft een van onze medewerkers erover: “Persolvo staat altijd direct voor me klaar. Niet alleen bij loonkwesties, maar ook voor mijn hypotheek. Dankzij de arbeidsmarktscan van Persolvo heb ik een hypotheek gekregen, terwijl ik niet in vaste dienst was. Geweldig!”

Een mooi voorbeeld van goed werkgeverschap. En daar zijn we als payroll specialist trots op.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × 2 =