Geen risico’s dankzij SNA-certificaat

Een van onze vakgaranties voor payroll-medewerkers is: gelijk werk is gelijk loon. Dit belangrijke principe is binnen onze organisatie geborgd door het NEN 4400-1 certificaat van de SNA (Stichting Normering Arbeid). Dit certificaat is een voorwaarde voor het NBBU-lidmaatschap. De SNA-inspecteurs worden wel de ‘cao-politie’ genoemd. Ze nemen hun werk buitengewoon serieus. Bedrijven die het SNA-certificaat mogen dragen, worden ieder halfjaar een dag lang doorgelicht. Klopt de administratie niet, dan is het meteen einde verhaal.

De NBBU (Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen) zet zich onvoorwaardelijk in voor de betrouwbaarheid en kwaliteit van diensten die zich richten op de verdere flexibilisering van de arbeidsmarkt. De bond staat pal voor alle bonafide bemiddelingsbedrijven en is een vraagbaak op het gebied van wetgeving en arbeidsrecht. Om actief op het principe van gelijk loon bij gelijk werk en correcte toeslagen toe te zien, stelt de NBBU het NEN 4400-1 verplicht voor haar leden.

Persolvo, SNA-gecertificeerd

De Stichting Normering Arbeid stelt zich ten doel om alle fraude en illegaliteit rond het inhuren van personeel uit te bannen. In verhouding tot het aantal intermediairs, dat wel geschat wordt op circa twaalfduizend, is het aantal ondernemingen met een SNA-certificaat beperkt. Het betreft altijd bedrijven die lid zijn van een branchevereniging zoals de NBBU dit is een harde garantie op correct zakendoen. Er vindt twee keer per jaar een intensieve audit plaats. Met de payroll-services van een SNA gecertificeerde specialist als Persolvo bent u voor honderd procent gevrijwaard van risico’s die samenhangen met de zogeheten ketenaansprakelijkheid.

NBBU-leden met het SNA-certificaat worden systematisch getoetst op:

  • Identificatie van de inlenende organisatie;
  • Aangifte en afdracht van loonheffingen en omzetbelasting;
  • Loonbetaling in overeenstemming met Wet minimumloon en minimum vakantietoeslag
  • Uitvoeren van identiteitscontrole.

Wij zijn blij met het bestaan van dit certificaat en het bijbehorende zeer strenge controlesysteem. Want iedereen kan zeggen dat alles correct wordt geregeld, maar bewijzen dat dat ook werkelijk zo is kunnen er maar weinig!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 − tien =