Als payroll specialist zijn we blij met de nieuwe bouw-cao

Deze zomer gaat een deel van de nieuwe bouw-cao van start. Dan krijgt bouwpersoneel 2,35% meer loon. In juli 2019 komt daar nog eens 3 procent bij. In totaal voorziet de bouw-cao een loonsverbetering van 5,35 procent. Hoewel we het als payroll specialist nooit leuk vinden om hogere loonkosten door te berekenen, zijn we tóch blij met de nieuwe bouw-cao. Dat vraag om een verklaring.

De bouw draait op volle toeren. Nederland staat voor de uitdaging om het drastische tekort aan betaalbare woningen in te halen. Dat lukt alleen met genoeg bouwvakkers. Daar wringt de schoen. Want die zijn er simpelweg niet. Hoe trekken we nieuw talent aan? Juist, door werken in de bouw aantrekkelijker te maken. Een beter loon hoort daarbij. Een beter loon hoort ook bij de fase van hoogconjunctuur die de bouw nu beleeft. De nieuwe bouw-cao gaat daarvoor zorgen.

Instroom via payroll contract

De nieuwe bouw-cao laat zien dat we de crisisjaren definitief van ons afschudden. Werkgevers en vakbonden maken zich er nu samen sterk voor de sector aantrekkelijker te maken. Dat kan resulteren in een terugkeer van vaktalent waar in de crisisjaren afscheid van werd genomen. Ook helpt een beter imago bij het aantrekken van jongeren en zij-instromers, bijvoorbeeld via een payroll contract. U wilt immers flexibel blijven.

Er is nog een reden waarom wij als payroll specialist blij zijn met de nieuwe bouw-cao. De afspraken voorzien namelijk in extra maatregelen voor een veilige bouwplaats. Een van die maatregelen is dat medewerkers bepaalde woorden en pictogrammen moeten kennen om toegang te krijgen tot de bouwplaats. Veiligheid staat bij ons hoog op de agenda.

Payroll specialist met unieke garanties

Er is al veel geschreven over de nieuwe bouw-cao. Vrijwel altijd in positieve zin. Zowel de werkgevers als vakbonden zijn tevreden met het resultaat. Een belangrijke aspect is dat vrijwel alle gemaakte afspraken, óók de pensioenafspraken, tevens gelden voor de uitzendbranche. Een begrip dat daar steeds bij opduikt is: gelijk werk is gelijk loon.

Bij Persolvo hanteren we dat principe al sinds onze oprichting. Vanuit de diep gewortelde overtuiging dat vaktalenten die hetzelfde werk doen dezelfde rechten behoren te hebben. Voor ons hoort dat gewoon bij goed werkgeverschap. Bij ons geldt: gelijk werk is gelijk loon. Dat hebben we zelfs als payroll specialist vastgelegd in onze payroll garanties. Het is goed om te zien dat dit principe een breder draagvlak krijgt.

De nieuwe bouw-cao is goed voor iedereen. Op de eerste plaats voor al die individuele talenten die bouwen aan Nederland, op basis van een vast contract, een uitzendcontract of een payroll contract. Daarnaast is de nieuwe bouw-cao vooral goed voor het imago van een sector die zit te springen om nieuw talent!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

elf − 1 =