‘Persolvo is erin geslaagd ons letterlijk te ontzorgen’

HR-adviseur Joyce Stasch-Pieper over de waarde van payroll als HR-instrument en de duurzame samenwerking met Persolvo.

Tijdelijk, gecompliceerd, onzeker. Vaste kenmerken van grote infrastructuurprojecten. Ze vragen om veel creativiteit bij het aantrekken, binden en inzetten van personeel. Joyce Stasch-Pieper, HR-adviseur en SROI-coördinator van de Combinatie Buitenring Parkstad Limburg, koos in 2013 voor de efficiency en betrouwbaarheid van de payroll-services van Persolvo. Nu het ambitieuze project in Zuidoost-Limburg zijn finale bereikt, kijkt Joyce tevreden terug op de prettige samenwerking.

 De Combinatie Buitenring is een samenwerkingsverband tussen drie landelijke bouw- en infrastructuurbedrijven. Samen zijn ze verantwoordelijk voor de realisatie van een innovatief, grotendeels nieuw wegennetwerk, bedoeld om de woonkernen van de Parkstad-gemeenten te ontlasten. In de zomer van 2019 wordt de unieke buitenring in gebruik genomen.

Ervaren en gecertificeerd

Dankzij de keuze van Joyce is Persolvo sinds 2013 bij het project betrokken. Persolvo organiseert de verloning en het werkgeverschap voor een wisselend aantal medewerkers. Joyce: “De keus voor payroll is ingegeven door de tijdelijkheid en onzekerheid van dit soort projecten én door de wens om zelf de werving en selectie in handen te houden, vanwege de hoge SROI-verplichtingen. Via DIT Personeel kwam ik in 2013 bij Persolvo terecht. De ervaring in verloning volgens de bouwconvenant en de SNA-certificering gaven de doorslag. Voor de bedrijven die ik mag vertegenwoordigen, is een garantie op strikte uitvoering van wet- en regelgeving een vereiste.”

“In 2013 bestond er nog veel politieke en maatschappelijke onzekerheid over het project. Daardoor was het geen optie om mensen in vaste dienst te nemen. Bovendien hebben de uitvoerende bedrijven geen vestigingen in de regio, waardoor dienstverbanden sowieso tijdelijk zouden zijn. In het werving- en selectieproces hebben we de situatie goed aan de sollicitanten uitgelegd. Niemand had daar problemen mee. Wat hielp is dat Persolvo zich ook echt als werkgever naar de mensen heeft geprofileerd.”

Een werkgever met een gezicht

Joyce is vol lof over haar vaste Persolvo-contactpersoon, Stephanie Rustenhoven. Zij was voor de payroll-medewerkers het ‘gezicht van de werkgever’ en liet zich dikwijls op de werklocaties zien. Joyce: “Stephanie heeft zich het project echt eigen gemaakt. Ze wist wat er speelde, ik kon haar altijd bellen, ook na werktijd. Dat geeft houvast bij zo’n gecompliceerd project.”

Persolvo organiseerde voor de Combinatie Buitenring alle werkgeversformaliteiten voor een wisselende groep juristen, toezichthouders, administratief medewerkers, werkvoorbereiders, uitvoerders en bouwplaatspersoneel. Joyce: “Dat reikt verder dan alleen de verloning. Persolvo heeft ons ook geholpen met juridische en arbeidsrechtelijke adviezen, contracten, verzuimprocedures en met de voorlichting en instructies naar de medewerkers. Als een volwaardige werkgever.”

Hecht en duurzaam

“Payroll is een effectief HR-instrument voor bedrijven die snel moeten acteren op wat de markt vraagt, maar wel de regie willen houden over de werving en selectie. Dat laatste was cruciaal vanwege de SROI-verplichtingen. We hebben maatwerkfuncties gecreëerd om de drempel naar de arbeidsmarkt weg te nemen. Zo is het gelukt om geweldige mensen aan ons te binden. We zitten sinds kort in de uitstroomfase en zien dat veel mensen dankzij deze unieke werkervaring weer snel een baan vinden. Ook daar kan Persolvo bij helpen, trouwens, gezien de banden met DIT Personeel.”

Joyce: “De relatie die ik met Stephanie en Persolvo heb opgebouwd, voelt als hecht en duurzaam. Persolvo heeft ons echt ontzorgd, op een altijd adequate en oplossingsgerichte manier. Er zit veel kennis en enthousiasme. Een specialistische dienstverlener als Persolvo past bij de veranderende arbeidsmarkt, waar projectmatig werken de norm is.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 − 11 =