‘Persolvo ziet mogelijkheden waar anderen obstakels zien’

Joop de Graauw, ervaren autogeen lasser en dikwandig cv-monteur, is vol lof over de manier waarop Persolvo zich voor hem persoonlijk inzet.

‘Ik ben hier happy’

Joop de Graauw (57) is een zeer ervaren autogeen lasser en heeft ervaring als monteur van industriële, dikwandige cv-installaties. Bij Persolvo staat hij op de loonlijst als ‘nieter’. Hij werkt bij een relatie van Persolvo in Sint Maartensdijk. Joop is er happy, de opdrachtgever is happy met Joop. En toch kwam het bijna tot een breuk. Persolvo wist dat te voorkomen. Joop: “Bij Persolvo hebben ze echt hun best voor me gedaan. Dat ervaar ik als uniek.”

Joop bedient bij zijn opdrachtgever een machine waarmee koelelementen worden ‘vastgeniet’ in industriële luchtkoelers. Vandaar de functieaanduiding ‘nieter’. Hij is de enige die dit kan. Dankzij zijn wiskundige inzicht en kennis van het apparaat. Met een ander aan de knoppen gaat het meteen fout.

Als gevolg van de crisis raakte Joop bij zijn vorige werkgever zijn baan kwijt. Na jaren van trouwe dienst. Hij zat niet bij de pakken neer, maar ging weer snel via verschillende uitzendbureaus aan de slag. En zo kwam hij na twee en een half jaar terecht bij zijn huidige opdrachtgever in Maartensdijk. Hij begon er als autogeen lasser. Toen hij werd gevraagd om de operator van de ‘nietmachine’ te vervangen en bij te blijven springen met laswerk, zei hij meteen ja. Joop: “Op mijn leeftijd hoef je niet meer zo nodig van de ene naar de andere bouwlocatie voor zwaar las- en monteurswerk. Wat ik hier doe, ligt me uitstekend. Ik ben hier happy.”

Schaarste aan vakmensen en toch ‘te duur’
En toch liep het bijna mis. Dat zit zo. Na twee jaar dreigde Joop de dupe te worden van het fasensysteem. Ondanks de schaarste aan vakmensen werd Joop door het systeem te duur voor het uitzendbureau waar hij op dat moment voor werkte. Dat zag binnen de bestaande uitzendregels geen mogelijkheden om de overeenkomst te verlengen. Even leek het erop dat Joop zijn werk kwijt zou raken.

Goudeerlijk
Joops partner, Ineke Verheijen, legde zich niet bij de situatie neer. Ze zegt: “Zijn opdrachtgever wilde graag verder met Joop en Joop had het naar zijn zin. Dan laat je dat toch niet lopen?” Ineke dacht meteen aan DIT Personeel, waar Joop eerder een tijdje werkte. Ineke: “Ik heb contact gezocht met Monique van der Nat en de situatie aan haar voorgelegd. Ze was goudeerlijk, ze dacht meteen aan Persolvo, de payrollspecialist van DIT Holding. En zo ging het balletje rollen. En het viel op het winnende nummer.”

In de zevende hemel met perfect payrollcontract
Persolvo verdiepte zich in de situatie en maakte de weg vrij voor een mooi payrollcontract en hij maakte de overstap naar Persolvo. Op een manier die voor alle partijen aantrekkelijk is. Iedereen blij. Joop: “Persolvo heeft écht zijn best voor me gedaan. Dat ervaar ik als uniek. Alles loopt sindsdien op rolletjes.” Joops Partner, Ineke, vult hem enthousiast aan: “Persolvo laat zien dat het anders kan, menselijker. We zijn echt in de zevende hemel met deze oplossing. Het is perfect geregeld.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien − 1 =