Wat is payroll precies? Het antwoord lees je hier

Ja, wat is payroll eigenlijk precies? Payroll betekent letterlijk ‘loonlijst’. Als medewerker met een payroll contract kom je niet op de loonlijst te staan van het bedrijf waar je werkt, maar op die van de payroll specialist. De payroll specialist, in dit geval Persolvo, is jouw juridische werkgever. Wij betalen je uit, zorgen voor correcte belasting- en premieafdracht, letten erop dat je het juiste aantal vakantiedagen hebt en regelen je pensioen. Maar Persolvo doet nog veel meer. Wij maken ons sterk voor goed werkgeverschap.

De redenen voor bedrijven om met jou een payroll contract aan te gaan, lopen uiteen. Grotere bedrijven werken samen met een payroll specialist voor een goede balans tussen flexibiliteit en zekerheid. De inzet is een langdurig werkverband, maar het bedrijf legt zich (nog) niet volledig vast. Jij zit er trouwens ook niet aan vast. Je hebt geen opzegtermijn. Kleinere bedrijven geven medewerkers vaak een payroll contract om hun personeels- en salarisadministratie te ontzien. Payrolling bespaart dan tijd en gedoe. Maar daarmee is de vraag ‘wat is payroll’ nog niet beantwoord.

Hét antwoord op de vraag ‘wat is payroll’
Het technische antwoord op de vraag ‘wat is payroll’ luidt: payroll is het uit handen geven van juridisch werkgeverschap door een bedrijf aan een payroll specialist. Het werkt in feite heel simpel. Het bedrijf zelf doet de werving en selectie. Ze willen graag dat jij er komt werken, maar kunnen je om welke reden dan ook nog geen vast contract aanbieden. Dus schakelen ze een payrollbedrijf in. In de bouw en techniek is dat vaak Persolvo, want wij zijn dé payroll specialist van deze sectoren.

Wij gaan als payroll specialist vervolgens met jou een payroll contract aan. Je komt bij ons op de loonlijst en, linksom of rechtsom, we zorgen ervoor dat je altijd werk hebt. Dat ligt vast in onze payroll garanties voor medewerkers. Voor dat werk ontvang je hetzelfde loon als de vaste mensen van het bedrijf waar je aan de slag gaat. Zo houden wij ons voor werk in de bouw áltijd aan de bouw-cao. Je bedrijf vult de ‘zachte’ werkgeversverplichtingen in: begeleiding, instructies, beoordelingsrondes, enzovoorts. Wij zorgen als payroll specialist voor de ‘harde’ verplichtingen: stipte betalingen en afdrachten, vakantiedagen, pensioenopbouw, doorbetaling bij ziekte, enzovoorts.

Wat is payroll in jouw persoonlijke situatie
Bij Persolvo gaan we voor goed werkgeverschap. Je krijgt toegang tot leuke werknemersextra’s en interessante kortingen. Ook maken we de weg vrij voor eventuele opleidingen. Wij helpen je zelfs bij het verkrijgen van een goede hypotheek. Je rechten worden goed beschermd en je toekomstperspectieven zijn prima. Er is immers meer werk in de bouw, techniek en metaal dan dat er vakmensen zijn.

Heb je afdoende antwoord gekregen op de vraag: wat is payroll precies? Of heb je nog vragen over: wat is payroll voor mijn specifieke, persoonlijke situatie? Hoe zit het met mijn rechten, mijn pensioen, mijn vakantiedagen en met mijn kansen op een eigen huis? Stel ze gewoon en je krijgt antwoord. Daar zijn we voor. Ook dat hoort bij goed werkgeverschap.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × een =